UNIVERSAL GESTIÓ

CAT / CAST / ENG / FR

Andorra es converteix en seu oficial d’eSports City League

Andorra acollirà una de les competicions d’eSports City League, la lliga de competició amateur d’eSports més important entre les ciutats del món.

L’esdeveniment s’inclou en l’acord entre Andorra Business i Encom, signat el divendres 9 de desembre al voltant de DreamHack València, l’objectiu del qual és portar endavant un projecte que integri a les principals empreses i institucions de la indústria del gaming , d’acord amb l’estratègia a seguir segons les línies operatives que conté la llei d’esports andorrana.

El Principat és el segon país d’Europa en aprovar una llei per a regular els esports digitals i el primer país a aprovar el desenvolupament d’un pla estratègic per a arribar a ser un model de referència en aquesta àrea.

A tot el món, només altres quatre països (la Xina, Corea del Sud, Filipines i França) han desenvolupat un entorn legal que protegeixi i aporti seguretat a tots els agents relacionats amb aquest sector.

Encom és una empresa especialitzada en la creació i gestió de continguts i competicions i experiències d’eSports i gaming. És gestora de la marca DreamHack a Espanya i creadora de la primera lliga amateur d’eSports entre ciutats, amb la finalitat d’acostar els eSports a la societat i promoure els valors positius de l’estil de vida gaming.

eSports City Fest Andorra serà el primer esdeveniment

Aquest esdeveniment multitudinari serà presentat en pròximes dates i se celebrarà durant la primavera de 2023. S’espera l’assistència de més de 6.000 persones.

Segons ha anunciat Andorra Business en el seu comunicat l’acord inclou “una part educativa, d’atracció d’empreses i missions indirectes amb els membres del grup Dreamhack”. Dreamhack és la xarxa més grand de festivals de gaming i oci digital a escala mundial i és present en països com Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Austràlia, el Japó, Suècia, França, Dinamarca, Corea del Sud, Portugal i Espanya.

Andorra, referent internacional del sector gaming i eSports

En l’acte de signatura de l’acord, el ministre de Presidència, Economia i Empresa d’Andorra i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, ha destacat que l’acord amb Encom forma part del desenvolupament de l’estratègia per a impulsar els eSports i obrir noves i innovadores oportunitats de negoci en sectors tecnològics que estan en plena expansió.

D’aquesta manera es pretén posicionar al Principat com a lloc de referència de les grans competicions d’eSports, gamers, seguidors i empreses del sector. Per a això es treballa des de set àmbits principals: turisme, economia i empresa, competicions, infraestructures IT, marc jurídic i govern.

Arturo Castelló, CEO de Encom ha destacat la clara aposta de l’executiu d’Andorra per la indústria dels eSports. Castelló ha mostrat la satisfacció de la seva empresa per formar part d’aquest projecte i la seva disponibilitat per a convertir al Principat en un referent mundial de la indústria del gaming i els esports digitals, reconeixent l’esforç realitzat i haver estat un dels pioners en desenvolupar les polítiques, estructures i projectes per a aconseguir-lo.

Referència: Forum.ad:”Andorra acollirà el primer acte massiu d’eSports a la primavera”  Forum.ad. 09/12/2022. Accés web