UNIVERSAL GESTIÓ

CAT / CAST / ENG / FR

Què és la gestió patrimonial independent?

En una edició anterior els vam introduir les funcions i tipus de gestors independents de patrimonis. A l’article d’avui els parlem de què fa exactament un gestor patrimonial independent, i quins resultats cal esperar.

En la gestió patrimonial independent, el client rep una atenció personalitzada i sempre és el centre en l’estratègia d’inversió i la cadena de valor. Les decisions que es prenen en relació amb els seus actius sempre prioritzen el benefici del client a les campanyes, productes o interessos d’una entitat comercial financera.

Els inversors han acudit històricament als gestors patrimonials independents per obtenir la possibilitat d’accedir als diferents productes financers del mercat amb independència de l’entitat financera que els proveeixi.

La gestió patrimonial independent permet una alta personalització amb l’assignació d’un assessor financer independent al client.

Aquesta solució ofereix total flexibilitat i autonomia al client per triar una cartera personalitzada, per la qual cosa ha estat valorada freqüentment pels experts en gestió financera.

Què fa que la gestió patrimonial independent sigui exitosa?

Un dels factors més destacats pel qual els inversors confien en la gestió patrimonial independent és la combinació d’una alta personalització amb l’assignació d’un assessor financer independent al client.

Aquest model permet una alta personalització, per ajustar-se sempre a les necessitats i preferències del client i no d’una entitat financera determinada, sent un dels valors diferencials més grans de la gestió patrimonial independent davant de la banca privada.

Entre les estratègies d’èxit per invertir el capital del client, solen destacar les dinàmiques següents per a una gestió patrimonial amb èxit:

 • Establir una estratègia d’inversió addient i personalitzada per a cada client, tenint en compte els seus objectius financers a curt, mig i llarg termini.
 • La diversificació de la inversió entre opcions de renda fixa i renda variable, escollint les millors estratègies segons el perfil de risc del client i sense incórrer en potencials conflictes d’interés.
 • La inclusió a la cartera d’actius de fons de capital de risc, art i actius immobiliaris.
 • Buscar empreses guanyadores amb equips de gestió sòlids, que mantinguin els beneficis i la solvència, per oferir un creixement dels beneficis i dividends.

  Quines qualitats ha de tenir l’equip que gestionarà el patrimoni?

  És imprescindible comptar amb equips altament qualificats, professionals i multidisciplinaris i amb coneixements dels mercats internacionals, procedents d’àrees d’especialització diferents, que poden ser fiscalitat, successió, jurisprudència, planificació financera personalitzada, estructuració patrimonial, entre d’altres.

  «El gran valor afegit de les empreses de gestió de patrimoni independent és assegurar que el patrimoni serà sostenible a llarg termini»

  És vital tenir darrere un bon equip per analitzar les inversions en profunditat i per fer un control dels diferents riscos. També, el client ha de rebre informació sobre com es procedirà amb el seguiment del seu patrimoni, sobre els sistemes de back office i reporting.

  Un altre requeriment és que s’estableixi el model d’honoraris perquè els assessors financers o patrimonials independents treballin amb un sistema de remuneració pagada només pel client i siguin afins únicament als seus interessos.

  Quins resultats podem esperar de la gestió patrimonial independent?

  Un cop els assessors financers i patrimonials independents hagin començat a preparar una planificació correcta i un pressupost de risc definit, més enllà de construir una cartera financera, es tracta de preparar un pla estratègic de futur per a la família i el patrimoni.

  L’objectiu i el gran valor afegit de les empreses de gestió de patrimoni independent és assegurar que no només s’està invertint bé a curt termini, sinó que el patrimoni continuarà sent sostenible a llarg termini per complir tots els objectius del client.

  Contacti’ns per qualsevol consulta o aclariment sobre la gestió patrimonial independent, estarem encantats d’atendre’l.