UNIVERSAL GESTIÓ

CAT / CAST / ENG / FR

La solidesa de les entitats financeres andorranes

La solidesa de les entitats financeres andorranes

Font: Europa Press

L’Executiu acompanyarà els bancs en els processos d’homologació i possibles fusions.

Les entitats financeres del país estan “menys tensionades” que en altres llocs per la situació generada pel Covid-19, segons ha assegurat aquest dimecres en roda de premsa el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover.

Jover ha recordat el paper que exerceixen els bancs andorrans en les mesures adoptades per pal·liar els efectes de la crisi causada per l’emergència sanitària de l’Covid-19 facilitant finançament al mateix Govern i amb la línia de crèdits tous per a les empreses afectades.

El ministre de Finances ha explicat, a preguntes dels periodistes a la roda de premsa posterior a Consell de Ministres, que el procés de transformació a què està sotmès el sistema financer, tant per a l’homologació internacional com a pròpia de l’negoci, “posa tensió”, que alhora garanteix la sostenibilitat per al futur.

Aquests processos de transformació, explica Jover, s’estan traduint en uns “costos fixos més elevats”, que poden portar a fusions i altres processos per augmentar la capacitat de negoci.

Jover ha assenyalat que es tracta de situacions i processos que es donen en molts sectors de negoci i que en el financer també és un “element sobre de la taula”, sobre el qual les mateixes entitats hauran de reflexionar.

En aquest punt, el ministre ha assegurat que el Govern acompanyarà els bancs en aquests possibles processos, així com en el d’homologació “perquè siguin el més sostenibles possibles”.

El portaveu de l’Executiu ha respost així a les declaracions de l’líder de la formació Socialdemocràcia i Progrés -ara sense representació parlamentària-, i excap de Govern, Jaume Bartumeu, que apuntaven a la feblesa de la plaça financera.

Jover ha acusat Bartumeu d'”irresponsable”, havent ocupat el càrrec de cap de Govern entre els anys 2010 i 2012, i ha valorat que les declaracions estaven mancades de fonament.